Waarom HorlogeTaxatie.com?

Waarom uw horloge laten taxeren?

De waarde achterhalen van uw horloge is handig om de volgende redenen:

 1. Het horloge is een erfstuk en de waarde moet worden vastgesteld
 2. Het horloge behoord tot een boedel verdeling bij overlijden of scheiding
 3. De verzekering vraagt om een officieel taxatierapport (dit bieden wij binnenkort aan)
 4. U wilt het horloge verkopen en wilt daarom de waarde weten
 5. U wilt het horloge aanbieden bij een veiling
 6. Authenticiteit van uw horloge bepalen

Wat is de waarde van een taxatierapport?

Een idee van de waarde kan handig zijn bij een erfenis, boedelscheiding of het bepalen van de verzekerde waarde.

Maar ook bij het ontbreken van certificaten of andere documenten bij uw horloge kan de waarde zonder taxatierapport behoorlijk verminderen. Vooral bij  antieke en vintage horloges is het belangrijk dat de echtheid en waarde op een juiste manier bepaald wordt. Laat dit daarom doen bij een specialist als HorlogeTaxatie.com.

Wat kost het taxeren van uw horloge?

De kosten van het laten taxeren van uw horloge lopen erg uiteen. Wij van HorlogeTaxatie.com staan voor transparante prijzen. U betaald vooraf en weet waarvoor u betaald. Onze goedkoopste taxatie start al vanaf €14,99!

Hoe bepalen wij de waarde van uw horloge?

De taxatiewaarde van uw horloge wordt vastgesteld door één van onze horloge experts. Deze houdt rekening met een aantal factoren om zo tot een goede en transparante taxatiewaarde te komen.

Hierbij houdt hij rekening met de volgende factoren:

 1. Het merk: de meest luxe horlogemerken komen uit Zwitserland, denk hierbij bijvoorbeeld aan Rolex en Omega. Deze merken worden vaak nagemaakt. Het goed controleren van deze uurwerken is daarom van enorm belang. Ook kunnen de waardes met de dag verschillen door een toename in vraag of aanbod wereldwijd.
 2. De staat: de staat van het horloge is een van de belangrijkste factoren voor het bepalen van de waarde. Als het horloge beschadigd is, niet loopt of namaak onderdelen heeft beïnvloed dit de waarde van het horloge.
 3. De leeftijd: het bouwjaar van het horloge kan van invloed zijn op de waarde. In sommige jaren werden bepaalde modellen van bekende merken minder geproduceerd (bijvoorbeeld in de jaren 80 met de quartz crisis). Horloges uit deze periode zullen dus een hogere waarde vertegenwoordigen simpelweg omdat er minder aanbod is.
 4. Het model: sommige modellen zijn wereldberoemd, denk hierbij aan de Rolex Datejust of de Omega Speedmaster. Deze modellen zijn geliefd en blijven altijd in trek. Horloges kunnen trendgevoelig zijn, wat de waarde beïnvloed.
 5. Doos en papieren: een complete set zal altijd meer waard zijn dan een los horloge. Bewaar daarom altijd de doos en de papieren, maar ook de aankoopfactuur en eventuele service en onderhoudsfacturen.
 6. Marktprijs: de waarde van het horloge wordt bepaald de de vraag en het aanbod op de horlogemarkt. Het voordeel van HorlogeTaxatie.com is dat wij zowel bekend zijn met de handelsprijzen (door VintageMasters en ChronoMasters) als de consumentenprijzen. Wij kunnen u daarom een eerlijke taxatiewaarde geven.

Wat als ik mijn horloge wil verkopen?

Onderaan ons taxatieformulier kunt u aangeven dat u uw horloge wilt verkopen. Indien dit interessant voor ons is nemen wij vanuit VintageMasters of ChronoMasters contact met u op voor de vervolgstappen. Wij zijn al jaren een betrouwbaar adres met fysieke locatie in Groningen voor het aan- en verkopen van horloges.